Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В школах Львівщини триває програма з розвитку компетентностей молоді

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/2
В області реалізовують проєкт "Розвиток соціальних та емоційних компетентностей у молоді", інша назва - "SOFT". Про це повідомили Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Його тренери відвідують навчальні заклади у різних районах області, де працюють із молоддю у напрямках емоційного інтелекту та компетентностей.

Таке навчання, до прикладу, нещодавно відбулось у школах Жовківського та Кам’янко-Бузького районів.

Під час зустрічі організатори, а це представники громадської організації «Ай Ем», визначали рівень обізнаності молоді щодо емоційного інтелекту, а також  можливості розвитку соціальних та емоційних компетентностей.

Окрім того, на практикумі визначили основні цінності групи та проговорили правила, які можуть допомогти зважати на думку інших відповідно до моральних орієнтирів.

«Молодь отримала мотивацію до дослідження своїх емоцій та практичні поради щодо контролю та корегування власного психоемоційного стану»,- розповіли представники громадської організації.

Тренери проєкту «Розвиток соціальних та емоційних компетентностей у молоді» вже побували у шести районах Львівщини. Наступні поїздки заплановані у Бродівську та Лопатинську ОТГ.

Загалом же у межах проєкту заплановано 11 поїздок у школи 11-и районів Львівщини, серед яких: Пустомитівський, Городоцький, Яворівський, Золочівський, Жовківський, Бузький, Кам’янка-Бузький, Бродівський, Стрийський, Радехівський та Перемишлянський.

«Нашій молоді потрібна впевненість у собі, яка ґрунтується на усвідомленні та розвитку своїх сильних якостей. Їм також потрібне розуміння себе, щоб конструктивно управляти емоціями та цілеспрямованістю, і ми хочемо допомогти їм розвинути ці уміння. Ми маємо допомогти їм розвивати прихильність до своїх родин, однолітків, суспільства і світу загалом», - розповіла керівник громадської організації «Ай Ем» Олена Бортнічук.

Вона додала, що завдання, які ставить перед собою проєкт це популяризація програми соціально-емоційного навчання, зокрема, програми Lions Quest «Соціальні та емоційні компетентності ХХІ століття» у Львівській області,  проведення інформаційних зустрічей з молоддю старшого шкільного віку, а також об’єднання молоді навколо важливості розвитку «soft skils», тобто гнучких навичок.

Зазначимо, що м'які навички - це сукупність продуктивних рис особистості, які характеризують відносини в середовищі. Ці навички можуть охоплювати комунікативні здібності, мовні навички, особисті звички, когнітивну або емоційну співпереживання, управління часом, колективну роботу та риси лідерства тощо.

Проєкт реалізовують  в межах конкурсних проєктів Обласної програми «Молодь Львівщини» на 2016-2020 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ