Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

В службі автодоріг Львівщини розповіли про «Мале Карпатське коло»

Метою даного інвестиційного проєкту є покращення доступності центральної частини Українських Карпат через розбудову транспортної інфраструктури частини Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

В рамках реалізації проєкту «Мале Карпатське коло» передбачено відремонтувати 75,5 км доріг загального користування державного значення Львівщини. Зокрема, М-06 Київ-Чоп - 51,5 км та Т-14-24 Сколе-Славське – 24,0 км. Крім цього, плануємо відновити 37 мостових переходів, з них на дорозі М-06 Київ-Чоп - 26 шт., та на дорозі Т-14-24 Сколе-Славське -11 шт.

Загалом, Державний інвестпроєкт включає 16 об’єктів на дорогах державного значення у Львівській області на орієнтовну суму 2,5 млрд. грн.:

  • 1 об’єкт реконструкції - мостовий перехід на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе -Славське км 14+672;
  • 15 об’єктів капітального ремонту.

«Завдяки проєкту «Мале Карпатське коло» ми не лише з’єднаємо між собою три області Західного регіону України гарними дорогами, він також дозволить нам відродити центральну частину Українських Карпат. Адже для регіону далеко не останню роль відіграє дорожня інфраструктура. Відремонтовані дороги вплинуть на розвиток туризму та соціально-економічне становище регіону загалом. Окрім гарного та якісного дорожнього покриття, не менш важливим є безпечні дороги», - зазначив Олег Береза, керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області.

Задля подальшого капітального ремонту автомобільної дороги М-06 Київ – Чоп тривають роботи з розроблення проєктної документації. Станом на сьогодні виконані інженерно-геологічні вишукування, проведено обстеження стану штучних споруд та завершено камеральну обробку інженерно-геодезичних вишукувань.

На капітальний ремонт 8-кілометрової ділянки автомобільної дороги Т-14-24 Сколе – Славське розроблено проєктну документацію та оголошено закупівлі на проведення експертизи проєкту, а також розпочали розробляти проєктну документацію на капітальний ремонт ще двох ділянок цієї дороги.

Станом на початок 2021 року маємо розроблену проєктну документацію на 5 об’єктів, по яких оголошено закупівлю на виконання будівельних робіт. Зокрема на капітальний ремонт мостових переходів, а саме:

  • через річку Орявчик на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп, км 672+7287;
  • через річку Орява на автомобільній дорозі М-06 Київ - Чоп, км 675+835;
  • через річку Бримівка в селі Плав’є на км 681+054 та в селі Тухолька на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп, км 681+309;
  • через річку Сможанка в селі Сможе на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп, км 688+866
  • у селі Славське на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе – Славське, км 21+910.

Також розроблено проєктну документацію та оголошено закупівлі для проведення експертизи проєкту на капітальний ремонт мостового переходу через річку Опір на автомобільній дорозі Т-14-24 Сколе – Славське.

Окрім цього, на автодорозі М-06 Київ-Чоп заплановано влаштувати дві кільцеві розв’язки.

#Велике_будівництво

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ