Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: В Торонто збудують Меморіал жертв Голодомору
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Торонто збудують Меморіал жертв Голодомору

В Торонто розпочинається будівництво Меморіалу жертв Голодомору.

10 або 11 квітня 2018 р., залежно від погоди, в Торонто (Канада) розпочнеться будівництво Меморіалу Голодомору, повідомляє Меморіал жертв Голодомору з посиланням на ресурс Новий Шлях.

Бюджет всього проекту становить 1,5 мільйони доларів. З цієї суми будівництво займе 1,2 млн. доларів, решту буде витрачено на підтримку Меморіалу, церемонію відкриття та освітні проекти для інформування широкого кола осіб про злочин Голодомору-геноциду.

«Проект вже зібрав понад 1,0 млн. доларів і пожертви продовжують надходити від членів української громади в Канаді. Основними меценатами є: Фонд сім'ї Темертей ($ 500 000), Українська кредитна спілка та Кредитна спілка «Будучність» (по $ 100 000 кожна), Фонд ім. Шевченка та Фонд сім'ї Ігнатович (по $ 50 000 кожний) та Джордж і Жан Охрим ($ 25 000 - витрати на скульптуру "Гірка пам'ять дитинства" Петра Дроздовського, яка сьогодні є всесвітньо визнаним символом Голодомору). Також близько 150 осіб пожертвували від $ 1000- $ 25000», -  зазначила координатор проекту Оксана Рева.

Відкриття Меморіалу в Торонто планується 21 жовтня 2018 року. «Там не буде дуже високого пам'ятника, але це буде місце, куди можна буде прийти і спокійно подумати про жахливий геноцид, що стався в Україні 85 років тому і вшанувати всіх загиблих українців», - наголосила Оксана Рева.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ