Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УГКЦ розпочався Рік захисту духовного світу дитини

З 1 січня 2006 року в Українській Греко-Католицькій церкві розпочався Рік захисту духовного світу дитини, який вона проголосила спільно із керівниками християнських церков України 27 грудня 2005 року — про це повідомив прес-секретар глави УГКЦ о.Ігор Яців.
  Метою проголошення Року захисту духовного світу дитини є активізація та об'єднання зусиль християнських церков та конфесій, державних і суспільних інституцій задля плекання духовного світу дитини на основі традиційних для України християнських цінностей.
У ці дні комісії УГКЦ розпрацьовують свої пропозиції для належного відзначення Року, адже не всі заходи будуть спільними для всіх християнських Церков, а відбуватимуться всередині поодиноких церковних спільнот.
 «Вся Церква повинна усвідомити духовні потреби дитини. В цьому намірі ми як церква молитимемося під час Святої Літургії і в особливих молитвах, які ще мають бути підготовлені. Крім того, ми повинні звернути увагу на дуже важливий елемент — обов‘язок батьків дбати не тільки про фізичне формування дитини та забезпечення її потреб, а й про духовне виховання. Батьки є першими, надзвичайно важливими, вихователями, і ми мусимо нагадати їм про цей обов‘язок, а відтак старатися допомогти їм якнайкраще це своє життєве завдання виконати», — розповів Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький.
Для досягнення цієї мети будуть проведені також деякі одноразові заходи, під час яких діти змагатимуться в різних ділянках, в яких виявляється духовна формація дитини.
«Президент проголосив 2006 рік Роком захисту прав дитини, бо є багато речей, які діються не на корись дитини, і те, на що дитина має право, не реалізується. Однак програма, представлена Президентом України, виконуватиметься на соціальному рівні, щоб забезпечити соціальні права, все те, що вона потребує для свого росту, для свого нормального життя і розвитку. У додатку до цього керівники християнських церков вважали за доцільне поряд зі всіма тілесними потребами дитини звернути увагу також на духовні. Адже дитинство є дуже коротким, проте важливим періодом: те, що дитина отримує у свої перші роки, це вона несе через все життя. Ці перші роки стають кузнею, де приготовляється і гартується дух», — додав глава УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ