Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

В Угорщині розпочали опитування населення про членство України в ЄС

Уряд Угорщини у п’ятницю розпочав неофіційне опитування угорських виборців із 11 запитань щодо низки суперечливих питань, у тому числі щодо припинення надання допомоги від ЄС Україні та про перешкоджання переговорам про вступ України до ЄС.

Про це повідомляє Associated Press.

Одне із запитань опитування, яке угорський уряд називає «національними консультаціями», таке: чи повинна Угорщина заблокувати план ЄС про надання Україні чотирирічного пакету допомоги у 50 мільярдів євро у разі, якщо блок не розморозить мільярдну допомогу Будапешту, яка була відкладена через стурбованість недотриманням прем’єр-міністром країни Віктором Орбаном стандартів верховенства права та прав людини.

«Вони просять Угорщину про додаткову підтримку (для України – ред.), хоча через це наша країна не отримала коштів ЄС», – йдеться в одному із фрагментів опитування.

Серед варіантів відповідей на запитання зазначено: «Ми не повинні платити більше, щоб підтримати Україну, поки не отримаємо гроші, які нам винні».

Опитування також містить інші запитання про Україну, зокрема, пропозицію ЄС припинити військову допомогу Києву та про протидію переговорам про вступ України в ЄС.

Решта запитань «національних консультацій» містили питання щодо теми міграції та ЛГБТ+.

Опитування надсилається поштою кожному громадянину Угорщини, який має право голосу, але не має юридичної сили.

«Зазвичай вони отримують відповіді від менше ніж 20% дорослих угорців, але їх результати відображають до 99% згоди із позицією уряду», – йдеться у матеріалі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ