Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні буде створено Агенцію оборонних технологій – Уруський

У 2021 році планується створення Агенції оборонних технологій, прообразом для створення якої є американська DARPA. Це анонсував віцепрем'єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час візиту до українського недержавного об’єднання виробників озброєння та військової техніки – "Ліги оборонних підприємств України".

За словами міністра, така Агенція сприятиме створенню перспективних зразків ОВТ.

Крім того, Мінстратегпром має намір поєднати зусилля з "Лігою оборонних підприємств України"  у вдосконаленні чинного законодавства та створенні належних умов і єдиних правил гри як для державних, так і для приватних компаній. Адже це дозволить покращити ефективність виробничої й торговельної діяльності.

Наразі, як підкреслив О. Уруський, на особливому контролі Уряду перебуває імплементація Закону України "Про оборонні закупівлі". Планується, що вже в січні вдасться ухвалити всі необхідні документи, аби він запрацював. Уже завершено опрацювання "Стратегії розвитку ОПК" – незабаром документ буде оприлюднено. До ВР вже також передано ЗУ "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ