Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні будуть карати за незаконне використання символіки Нацполіції

В Україні набув чинності закон, який запроваджує штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції.

"Згідно з текстом закону, ознаками належності до поліції є символіка поліції, уніформа поліцейських, спеціальні звання, відомчі нагороди, спеціальний жетон і службове посвідчення поліцейського. Використання найменування поліції або похідних від нього, в тому числі викладених іноземною мовою, здійснюється поліцією, а в інших випадках – за рішенням керівника поліції", – повідомляє прес-служба МВС України.

Простих громадян за порушення закону будуть карати штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів (17-34 тис. грн).

"Незаконне використання символіки Нацполіції органами державної влади, органами місцевого самоврядування, юридичними та фізичними особами – підприємцями, а також громадськими об'єднаннями, в тому числі на іноземній мові, на одязі, транспортних засобах, будівлях, бланках документів, карається штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34-51 тис. грн). За повторне порушення протягом року сума штрафу збільшується від трьох тисяч до п'яти тисяч (від 51 000 до 85 000 гривен)", - повідомили у прес-службі.

Штрафи за незаконне використання символіки Нацполіції почнуть діяти через півроку після набуття чинності цього закону, тобто в травні 2019 року.

gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ