Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні через негоду знеструмлені близько 260 населених пунктів — "Укренерго"

​​В Україні через негоду знеструмлені близько 260 населених пунктів, через бойові дії та з інших причин без світла залишається 431 населений пункт.

При цьому 30 серпня добовий максимум споживання електроенергії був на 2,7% нижче за літній рекорд, енергосистема України брала аварійну допомогу з Європи.

Про це інформує пресслужба “Укренерго”.

“Споживання продовжує триматись на максимальних за літо позначках. Вчора, 30 серпня, пік споживання був зафіксований о 14:50. При цьому попит на електроенергію був всього на 2,7% нижчим за літній рекорд 29 серпня. Це все ще дуже багато для енергосистеми, зважаючи на обмежені можливості електростанцій з виробництва електроенергії, через пошкодження та ремонти”, — йдеться у повідомленні.

Для покриття попиту “Укренерго” знову вимушено було брати аварійну допомогу з енергосистем Румунії та Польщі. Загальний обсяг аварійної допомоги склав 2400 МВт·год.

У компанії нагадали, що аварійна допомога не є комерційним імпортом, це останній і найдорожчий захід екстреного реагування для балансування енергосистеми, який не вимагає відключення споживачів.

За даними “Укренерго”, 31 серпня є імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови. Загальний обсяг 1800 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 376 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ