Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні є запаси сироватки від укусів змій, - Супрун

Усі сироватки від укусів отруйних змій закуповує місцева влада коштом місцевих бюджетів. Це не є центральна закупівля. Про це в коментарі Гал-інфо розповіла в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

«Міністерство охорони здоров’я від минулого року закуповує і допомагає на центральному рівні, адже наші бійці в зоні АТО часто мали проблеми з цим. Тому ми беремо ці сироватка, або як гуманітарну допомогу, або купуємо на державному рівні. На 2017 рік ми маємо нову програму в державних закупівлях, щоб закуповувати ці сироватки», - сказала Уляна Супрун.

Вона додала, що йдеться не лише про сироватки від укусів змій, але й від правця та дифтерії.

«Ми б могли вирішити проблему захворюваності на правець та дифтерію, якби був більший рівень щеплень. Батьки не вакцинують своїх дітей, тоді ми вимушені  їх лікувати від таких хвороб, які б взагалі не мали існувати в нашій країні. Вакцина є», - запевнила Уляна Супрун.

На запитання Гал-інфо, чи володіє вона інформацією про те, чи всі регіони мають закуплені такі вакцини, вона сказала: «За місцеві кошти її закуповують, але ми маємо запаси на рівні держави, якщо раптом десь у регіоні чогось нема».

Як вберегтися від укусу змії і що робити, якщо вона вкусила

Начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб запевнив, що у Львові є сироватка від укусів змій.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у червні на Львівщині у Стрийському районі 67-річну жінку вкусила змія. Раніше випадок укусу змії був у травні. Обоє постраждалих перебували у реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ