Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Війна з Росією

В Україні конфіскували майно двох російських олігархів

Вищий антикорупційний суд 8 лютого 2024 року ухвалив рішення про задоволення позову Міністерства юстиції України
фото з сайту Укрінформ

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції до російських підприємців Івана та Кіріякі Саввіді та стягнув у дохід держави їхнє майно.

Про це пише Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мін'юсту.

«Вищий антикорупційний суд 08 лютого 2024 року ухвалив рішення про задоволення позову Міністерства юстиції України до Саввіді Івана Ігнатовича, Саввіді Кіріяки Георгіївни, за участі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог: Приватне акціонерне товариство «Пентопак», Дочірне підприємство «Атлантіс-Пак Україна», про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини першої статті 4 Закону України «Про санкції», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ВАКС застосував до подружжя Саввіді санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції» та стягнув у дохід держави активи, якими опосередковано, через «Костерам Холдінгc Лімітед» володіє Кіріякі Саввіді, та щодо яких Іван Саввіді може вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження: 100% акцій ПрАТ «Пентопак», 100% статутного капіталу Дочірнього підприємства «Атлантіс-Пак Україна».

Уточнюється, що позовна заява була підготовлена Мін’юстом за матеріалами Державного бюро розслідувань, інших державних органів, а також із урахуванням інформації громадських організацій.

Іван Саввіді - російський підприємець грецького походження, який має тісний зв’язок з владою РФ та правлячою партією «Єдина Росія». Він є президентом Федеральної національно-культурної автономії греків Росії, через яку здійснює ідеологічну підтримку дій держави-агресора, шляхом глорифікації президента держави-агресора та військовослужбовців, які беруть участь у веденні військових дій в Україні. Зазначена діяльність має сталий та тривалий характер та здійснюється ним починаючи з 2014 року.

Кіріякі Саввіді — дружина Івана Саввіді, є номінальною власницею низки компаній, бізнесом фактично володіє її чоловік.

Як повідомлялося, 7 лютого Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до російського пропагандиста Дмитра Кисельова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ