Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні обговорили впровадження реформи системи управління держфінансами

1/3
Сьогодні відбувся перший стратегічний діалог Україна-ЄС з питань впровадження реформи системи управління державними фінансами (СУДФ). Про це повідомили у прес-службі Міністерства фінансів України.

Разом з європейськими партнерами, проектом EU 4 PAR та українськими експертами представники Міністерства фінансів України під головуванням в.о. Міністра фінансів Оксани Маркарової та заступників міністра Юрія Гелетія, Юрія Джигира, Сергія Верланова обговорили детальний стан реформування системи управління державними фінансами за ключовими напрямами:

  • запровадження середньострокового бюджетного планування;
  • запровадження комплексної оцінки ефективності і доцільності видатків;
  • підвищення прозорості бюджету, державний внутрішній фінансовий контроль;
  • управління фіскальними ризиками, міжбюджетні відносини та фіскальна децентралізація, бухгалтерський облік у державному секторі;
  • вдосконалення системи публічних закупівель;
  • управління державними інвестиціями;
  • реформування податкової та митної служби;
  • виконання Стратегії реформування управління державними фінансами на 2017-2020 роки.

Міністерство фінансів активно працює над реалізацією Стратегії. Початок проекту EU4PFM , про який ми зараз домовляємось з ЄС, допоможе збільшити спроможність Мінфіну та інших виконавців у впровадженні СУДФ.

Участь у заході також взяли міжнародні партнери України з European Union in Ukraine, International Monetary Fund, World Bank Ukraine, проектів Sida - Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete та інших.

З українського боку прогрес у впровадження Стратегії разом з Мінфіном представляли фахівці з Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, Державна аудиторська служба України, Рахункової палати та Державна фіскальна служба України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ