Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні побудують два десантні катери "Кентавр" для потреб ВМС

В Україні на замовлення Міністерства оборони для Військово-Морських Сил ЗСУ побудують два десантні катери типу «Кентавр». Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу України у Facebook.

«Сьогодні на Київському суднобудівному заводі проведено церемонію закладки двох десантних катерів типу «Кентавр». Будівництво цих бойових одиниць відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони України», - йдеться в повідомленні.

Командувач ВМВС віце-адмірал Ігор Воронченко наголосив на «непересічному значенні для розвитку флоту і зміцнення обороноздатності країни продовження будівництва бойових кораблів і катерів».

Він подякував колективу ПАТ “Завод “Ленінська кузня” за плідну співпрацю. За словами Воронченка, раніше побудовані на підприємстві малі броньовані артилерійські катери «Аккерман» і «Бердянськ» успішно пройшли усі випробування, включені до бойового складу флоту, і вже продемонстрували свою спроможність виконувати завдання за призначенням.

«У квітні поточного року були закладені ще чотири катери проекту 58155, і сьогодні вони успішно будуються. Нарешті, початок будівництва двох десантних катерів демонструє послідовне нарощування бойових спроможностей національних ВМС», - додав Воронченко.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ