Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні повноваження з охорони природи передали місцевій владі

В Україні повноваження з охорони природи передали місцевій владі, - УНІАН.

Тривалий час питання повноважень в сфері охорони природи було не врегульовано, оскільки територіальні управління Мінекології були ліквідовані, а їхні функції не були передані місцевій владі.

Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає передачу повноважень в галузі охорони навколишнього природного середовища від територіальних органів Мінекології, які припинили свою діяльність, обласним державним адміністраціям. 

За ухвалення закону №4551 про внесення змін до закону "Про природно-заповідний фонд України" (щодо повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища) у другому читанні та в цілому проголосували 227 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Присутній в парламенті під час голосування за закон міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що ухвалення цього законопроекту є вкрай важливим, оскільки територіальні управління Мінекології були ліквідовані, а їхні функції не були передані місцевій владі.

«Неголосування за цей закон унеможливлює ефективну роботу з розширення об'єктів і територій природоохоронного фонду», - зазначив Семерак.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ