Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні працюють над реорганізацією будинків дитини

До 30 червня обласні та Київська міська військові адміністрації разом з МОЗ мають завершити моніторинг кожного будинку дитини, його готовність до деінституалізації, визначити шляхи подальшої реорганізації та упорядкування мережі цих закладів.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Це обговорили під час наради за участі міністра охорони здоровʼя Віктора Ляшка з керівниками структурних підрозділів охорони здоровʼя обласних та Київської міської військових адміністрацій, передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я МОЗ.

У міністерстві зазначають, що процес деінституціалізації будинків дитини відбувається згідно з Національною стратегією реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки та Плану реалізації її першого етапу. 

«Координатором деінституціоналізації уряд визначив Міністерство соціальної політики, але водночас в системі охорони здоров’я знаходиться 36 закладів, де перебувають діти до трьох років. На перехідний період держава продовжує виділяти кошти на підтримку роботи функціонуючих закладів. У 2023 році на утримання дитячих будинків передбачено 996 871,6 тис. грн, з них коштом субвенції – 604 758,2 тис. грн. Однак ми маємо змінювати підходи таким чином, аби знайти найкращий спосіб забезпечення потреб дітей», – зауважив Віктор Ляшко.

За результатами моніторингу буде визначено, чи можливо в умовах повномасштабної війни до кінця року завершити процес реорганізації будинків дитини в центри медичної реабілітації та паліативної допомоги дітям та забезпечити влаштування дітей із будинків дитини на усиновлення, під опіку, до прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також надання послуг дітям та сім’ям відповідно до планів реінтеграції за місцем проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ