Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україні продовжує зростати кількість хворих на кір

МОЗ України повідомляє про суттєве зростання кількості випадків захворювання серед дорослих. Загальна частка з початку року зросла з 34% до 44%. Про це повідомляє портал "Медпросвіта".

У той же час Центр громадського здоров’я МОЗ України повідомляє, що загальна кількість нових випадків захворювання за останній тиждень менша, порівняно з минулим періодом. Таким чином на 18-й тиждень зареєстровано 479 випадків у дорослих та 599 у дітей.

При цьому, з початку 2018 року на кір захворіло 13 883 особи. Від ускладнень захворювання померло вісім осіб: двоє дорослих та шість дітей.

Згідно з даними Центру громадського здоров’я МОЗ частіше за все на кір хворіють у Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях. Зростає кількість нових випадків у Волинській, Вінницькій та Кіровоградській областях.

Нагадаємо, що за оцінками експертів ВООЗ, до серйозних спалахів кору в Україні привела антивакцинаційна кампанія, яка тривала в країні останні десять років. Окремо в ВООЗ виділяють проблему з безкоштовною вакцинацією дорослих, особливо у групах ризики – лікарі, викладачі, вихователі.

МедПросвіта

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ