Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні розгорається гонка за захист від дронів, - WSJ

За словами експертів, у росії може бути перевага в засобах РЕБ.

Оскільки дрони грають все більш помітну роль в сучасній війні, необхідність їх знищення стає все більш важливою, пише The Wall Street Journal.

"Колись протиповітряна оборона була прерогативою спеціалізованих підрозділів з дорогим обладнанням для знищення літаків і ракет. Сьогодні розповсюдження малих і дешевих безпілотників поширюється на всі збройні сили, заохочуючи уряди та виробників зброї працювати над підвищенням своїх можливостей", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають бійці ЗСУ, техніки для боротьби з російськими дронами ніколи не буде достатньо, бо їх дуже багато. Україна має кілька рівнів оборони, щоб протистояти зростаючій повітряній загрозі.

Деякі солдати кажуть, що в прифронтових траншеях вони використовують засоби РЕБ, які заважають сигналам дронів і нагадують "бластери" з науково-фантастичних фільмів. Солдати кажуть, що через відсутність сучасного озброєння вони також використовують автомати.

Крім того, хмарність є найбільш ефективним заходом протидії дронам.

Водночас, Росія змінює тактику використання безпілотників. Наприклад, раніше "Ланцети" літали поодинці, але зараз їх використовують парами.

"Принцип такий: якщо один "Ланцет" буде перехоплений, другий продовжить політ", - зазначають бійці.

Військові аналітики та українські військові кажуть, що Росія може мати перевагу, коли справа доходить до радіоелектронної боротьби з дронами.

Згідно зі звітом військового аналітичного центру Royal United Services Institute, Україна втрачає близько 10 000 дронів на місяць. Згідно зі звітом, Росія має принаймні одну велику систему радіоелектронної боротьби трохи більше ніж на кожні 10 кілометрів фронту.

За словами експертів, Росія ефективно збиває українські дрони, направляючи більш потужний сигнал для управління дроном, ніж його фактичний оператор. Це означає, що українським операторам доводиться переміщатися ближче до лінії фронту, щоб підтримувати сигнал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ