Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартували інформаційні кампанії на тему європейської та євроатлантичної інтеграції

В Україні стартували освітні інформаційні кампанії на тему європейської та євроатлантичної інтеграції України, мета яких – роз’яснення українцям переваг стратегічного курсу країни на членство в ЄС і НАТО. Про це проінформували у прес-службі Держкомтелерадіо України.

Проводить кампанії переможець тендерів Держкомтелерадіо – ТОВ «Український інститут розвитку медіа».

Кампанії реалізуються у листопаді - грудні 2018 року. Очікується, що ними будуть охоплено майже 7 млн. людей.

В рамках кампанії створені інформаційні листівки «Чому НАТО?» та «Європа надихає». Перша з них містить просту та зрозумілу інформацію про переваги членства в НАТО, про те, як стандарти НАТО змінять життя українських військових та простих українців. Також у них йдеться про історію розвитку відносин України та НАТО, спростовуються поширені міфі про Альянс, надаються відповіді на типові питання. Другий випуск за допомогою інфографіки розповідає про результати підтримки Євросоюзом реформ в Україні, містить статті про можливості, які надає євроінтеграція, у сферах освіти, бізнесу, енергетиці, енергоефективності та ін. Листівки наразі поширюються в 12 пілотних областях України, обраних на основі якісного соціологічного дослідження, проведеного перед стартом кампаній.

Також в рамках кампанії на кількох FM-радіостанціях виходять понад 20 різноманітних інформаційних роликів з роз’ясненням того, які можливості Україна отримує завдяки обраному  зовнішньополітичному курсу. В рамках кампанії стартували два цикли інформаційних програм «Чому НАТО?» та «Євроінтеграція – сила можливостей», які виходять 4 дні на тиждень наживо на одному з центральних телеканалів, а потім поширюються на регіональних телеканалах у запису. Кожна програма присвячена окремому аспекту інтеграції (освіта, бізнес, дерегуляція, юстиція, оборона і т.п.). Також будуть проведені цикли прямих ефірів з експертами з означених питань на всеукраїнських радіостанціях і запущені серії відеороликів для соцмереж.

Інформаційні листівки щодо стратегічного курсу України на членство у ЄС і НАТО можна отримати на веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ