Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартував проект з оцінки діяльності прокурорів

З січня по березень 2019 року в Україні діятиме проект з оцінки діяльності прокурорів за стандартами Євросоюзу.Про це повідомляє Євроінтеграційний портал, посилаючись на КМЄС в Україні.

"Керівництво прокуратури та експерти Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС) дали старт пілотному проектові, мета якого – забезпечити, щоб належне виконання службових обов’язків винагороджувалось, а неналежне – виявлялось та виправлялось. Пілотний проект діятиме у Львівській, Одеській та Харківській областях. За цей час планується оцінити діяльність близько 100 прокурорів", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що у Законі "Про прокуратуру", ухваленому у 2014 році, жодної системи оцінювання не передбачено. Ще з 2017 року, КМЄС співпрацює з органами прокуратури та Радою Європи (РЄ), закликаючи розробити таку систему оцінювання, яка не лише влаштує прокурорів, але й підніме їх моральний стан та продуктивність. Пілотний проект було розроблено в результаті діяльності робочих груп як на загальнодержавному, так і обласному рівнях (у Львові, Одесі та Харкові).

У країнах ЄС використовуються різноманітні кількісні та якісні критерії, зокрема: співробітник демонструє лідерські якості; управління справами та процесами; стратегічне планування; кризовий менеджмент; управління змінами та комунікації з громадськістю та ЗМІ. Кінцевою метою пілотного проекту є створення сучасного, високоякісного українського підходу оцінки діяльності, що заснована на найсучасніших дослідженнях менеджменту та професійної поведінки.

За словами заступниці Генерального прокурора України Анжели Стрижевської, цей пілотний проект дозволить виявити позитивні тенденції та можливі вади, а відтак дійти певної досконалої моделі щодо оцінки діяльності співробітників для подальшого поширення по всій території нашої країни.

"Він допоможе остаточно сформувати кількісні та якісні критерії оцінки, які стануть основою загальнонаціональної системи", - впевнена вона.

Для того, щоби запровадити таку систему, Верховна Рада має прийняти зміни до Закону "Про прокуратуру". Проекти таких змін уже розроблено фахівцями органів прокуратури, КМЄС та РЄ та буде внесено на розгляд парламенту одразу після завершення аналізу результатів цього пілотного проекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ