Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні стартував відбір до збірної на Ігри Нескорених - 2025

В Україні розпочалася реєстрація кандидатів до національної команди на Ігри Нескорених - 2025 у Ванкувері-Вістлері (Канада).

Про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів, передає Укрінформ.

«Реєстрація учасників на відбір до збірної України триватиме до 21 квітня. Після реєстрації онлайн та верифікації документів, учасники відбору будуть запрошені на всеукраїнські змагання, які пройдуть 31 травня - 2 червня у Києві. На частину з учасників чекатиме спортивний кемп - знайомство з дисциплінами Ігор Нескорених та цінностями проєкту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після завершення всеукраїнських змагань відбіркова комісія протягом чотирьох тижнів обере та оголосить склад збірної (до 30 червня).

Взяти участь у цьогорічному відборі можуть військовослужбовці та ветерани Сил оборони України, а також добровольці, які отримали поранення, були травмовані або захворіли під час або внаслідок виконання своїх службових обов’язків в зоні бойових дій з 2014 року.

У міністерстві відзначають, що цього року до збірної потрапить на десять осіб більше, ніж минулого - міжнародна Фундація Ігор Нескорених збільшила українську квоту з 25 до 35 учасників.

«Ігри Нескорених у Ванкувері-Вістлері 2025 стануть першими в історії зимовими гібридними Іграми. Учасники візьмуть участь у плаванні, веслуванні на тренажерах, волейболі сидячи, баскетболі на кріслах колісних та регбі на кріслах колісних, включаючи нові зимові види спорту: гірські лижі, сноуборд, біатлон, бігові лижі, скелетон і керлінг на кріслах колісних», - повідомляють в Мінветеранів.

Втім, національний відбір проходитиме за класичними видами спорту, а саме: баскетбол на кріслах колісних, велоспортвеслування на тренажерах, волейбол сидячи, легка атлетика (біг, штовхання ядраметання диска), пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, настільний теніс.

Зареєструватись можна на веб-платформі е-Ветеран.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ