Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні створять суд з питань інтелектуальної власності

У Вінницькому окружному адміністративному суді у форматі круглого столу відбулося обговорення питань добору та кваліфікаційного оцінювання суддів, а також специфіки проведення конкурсу на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності. Про це повідомили на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Захід організовано Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Асоціацією правників України, Вінницьким окружним адміністративним судом за сприяння Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні.

У рамках заходу поряд із ключовою темою правники обговорювали питання кваліфікаційного оцінювання суддів місцевих та апеляційних судів, добору кандидатів на посаду судді місцевого суду.

Стосовно значення процедури оцінювання суддів висловився член Комісії Тарас Лукаш, який взяв участь у роботі круглого столу. Зокрема, він зауважив: «Процедура кваліфікаційного оцінювання, запроваджена Законом України «Про судоустрій і статус суддів», є тими змінами, що були ініційовані громадянським суспільством на даному історичному шляху розвитку нашої держави. Погоджусь, що будь-які зміни, які приходять до кожного з нас ззовні, здебільшого викликають незручності або дискомфорт. Разом з цим, оскільки суспільство вимагає таких змін, як від судової системи, так і від інших державних інституцій, суддям, які все ж таки прагнуть і далі залишатися в цій системі, потрібно до цих змін ретельно готуватись».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ