Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні створили правозахисний центр для військовослужбовців

Громадська організація "Принцип" займатиметься правозахистом військовослужбовців, зокрема тих, хто отримав бойове поранення.

Засновниками ГО стали Масі Найєм, юрист, воїн, якого було важко поранено, і  його колега, правозахисниця Любов Галан. 

За словами Масі, метою роботи ГО є виховання поваги до військових, зокрема у сфері комунікації держави з пораненими воїнами. 

"І ми хочемо допомогти органам влади змінити систему, щоб кожен і кожна, хто захищає державу, відчували, що держава цінує їх у відповідь. Повага не має бути лише гарним словом для постів та промов. Вона має втілюватися в якісні, комфортні послуги держави для військових", - повідомив Масі Найєм.

Юрист розповів про випадки, коли "після травмування на полі бою пацієнта фактично кидають в черги, в безлад з документами, і замість створення комфорту ще більш ускладнюють реабілітацію". 

Відтак організація взаємодіючи із владою, медіа, юристами та всіма небайдужими планує також реформувати цілу структуру. 

"Останнє чого я хотів після того, як отримав поранення - це стояти в черзі й бачити, як побратими так само стоять в темних коридорах в очікуванні документа, огляду лікаря. Іноді приходиться стояти декілька днів, їхати за іншими документами, про наявність яких і гадки не мав", - додав юрист.

ГО "Принцип" також анонсувала випуск покрокової інструкції, яка допоможе пояснити, що робити після поранення.

"Це буде наш перший внесок у поліпшення комфорту таких бійців. Останнє, що вони мусять відчувати – це розгубленість і байдужість оточення", - йдеться в дописі.

Сторінку ГО "Принцип" у фейсбуці можна знайти за покликанням.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ