Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні успішно випробували крилату ракету, - Турчинов

Україна випробувала крилату ракету наземного базування, яка здатна вражати наземні та морські цілі, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, - DW.

За словами Турчинова, це повністю українська розробка, яку здійснюють конструктори держпідприємства "Державне Київське конструкторське бюро "Луч" у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України. Випробування були проведені у вівторок, 30 січня. 

"Сьогоднішніми випробуваннями ми відкрили новий етап ракетної програми, відповідно до якого наші Збройні силимають отримати потужні високоефективні крилаті ракети, здатні на великій відстані точно вражати ворожі цілі", - зазначив Турчинов, йдеться у повідомленні РНБО.

За його словами, раді, яка координує національну ракетну програму, поставлено завдання "з розробки комплексів крилатих ракет не лише наземного, а й морського та повітряного базування".

Раніше РНБО повідомила, що у 2018-му році заплановано збільшення фінансування держоборонзамовлення до рівня 21,3 мільярда гривень. За результатами виконання державного оборонного замовлення у 2017 році до ЗСУ було поставлено майже 2,5 тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів і понад 27 тисяч ракет і боєприпасів.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ