Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні відкрилась лабораторія для тестування CRPA-антен для безпілотників

Кластер оборонних технологій Brave1 відкриває лабораторію для тестування CRPA-антен для безпілотників, де розробники матимуть все необхідне для доопрацювання своїх винаходів.

Про це у Telegram повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

"Українські розробники зможуть протестувати свої CRPA-антени в спеціальній лабораторії. Такі антени визначають хибні радіоелектронні сигнали й допомагають їх ігнорувати. Як результат — ворожий РЕБ не впливає на навігацію дрона і він долітає чітко до цілі", — розповів посадовець.

За його словами, раніше виробники самі тестували CRPA-антени, але в кожного було своє обладнання й різні умови випробувань. Через це не вдавалося визначити, яка розробка найефективніша. То ж Федоров зазначив, що у лабораторії від Brave1 є все необхідне для тестування антен.

"Там за однакових умов випробовуватимуть різні розробки й можна буде порівняти їх ефективність. Під час випробувань виробники одразу зрозуміють, яка антена просто зараз готова до роботи на фронті, а яку треба доопрацювати", — сказав міністр.

Він додав, що оборонним інноваторам, які бажають протестувати антени власного виробництва в новій лабораторії, треба заповнити форму за цим посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ