Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Україні відкрилось видавництво російської видавничої групи "Альпіна"

В Україні розпочало роботу видавництво «Альпіна Паблішер» (дочірня компанія російської видавничої групи «Альпіна»), яке спеціалізуватиметься на виданні бізнесової та науково-популярної літератури. Про це повідомляє прес-служба видавництва.

Асортимент «Альпіна Паблішер» складається із паперових, а також електронних і аудіоверсій книжок з бізнесу та економіки, гуманітарних і природничих наук, особистої ефективності, психології, культури, творчості та виховання дітей.

У видавництві повідомляють, що стартовий портфель сформований відповідно до суспільного запиту, адже за сукупними даними досліджень читацьких вподобань, третина українців, які загалом читають, обирають бізнес- і нон-фікшн літературу.

За два місяці роботи «Альпіна Паблішер» вже встигли видати книжки «Все хріново» Марка Менсона, «Alibaba і розумний бізнес майбутнього» Цзена Міна, «Нелюба дочка» Пег Стріп. Усі видання друкуються на місцевих підприємствах, один з головних партнерів — харківська типографія «Фактор-Друк». Офіційним дистриб‘ютором і партнером «Альпiна Паблiшер» стала компанія Yakaboo.

У видавництві зазначають, що у 2020 році вони планують видання як вже відомих світових бестселерів, так і новинок українською мовою. Зараз до виходу готуються бестселер New York Times і Amazon про Чорнобильську катастрофу Адама Хіггінботема і третя книжка вже відомого в Україні автора Марка Менсона.

Також повідомляється, що співвідношення видань українською і російською мовами «буде розподілене згідно з актуальним попитом і українським законодавством». «Одним із наших основних принципів є свобода вибору. Ми із задоволенням надаємо свободу вибору нашим читачам — читати книжки у тому форматі й тією мовою, яку вони оберуть самостійно. Головна місія літератури, книжок — бути джерелом знань, і ми націлені стати постачальником цих знань», — говорить Анастасія Костецька, генеральний директор видавництва «Альпіна Паблішер».

Водночас, видавництво декларує однією зі своїх стратегічних задач — випуск книжок українських авторів. Із січня 2020 року «Альпіна Паблішер» почне приймати заявки від авторів, які пишуть українською мовою.

За словами Костецької, вирішальним фактором для виходу видавничої групи на український ринок стало бажання «підтримати інтелектуальну спільноту в боротьбі за спільні цінності й сприяти всебічному розвитку освіти й культури читання в Україні».

Також видавництво має й електронну бібліотеку Alpina Digital із більш ніж 2000 книжок різними мовами, що доступна за підпискою для корпоративних клієнтів, і планує випускати аудіоверсії своїх нових видань.

У компанії наголошують, що будують свою роботу відповідно до законодавства України — «Альпiна Паблiшер» є податковим резидентом України з моменту створення, а усі книжки проходять реєстрацію у державній Книжковій палаті. Видавництво планує стати «активним і соціально відповідальним учасником української бізнес-спільноти», співпрацювати з українськими підприємствами з переробки макулатури та інноваційними компаніями в галузі розробки технологій виготовлення паперу, активно боротися з піратськими й контрабандними виданнями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ