Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні вперше здійснили аеромедичну евакуацію пацієнта

фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
фото - пресслужба ЛМР
1/3
У п'ятницю, 9 квітня, за допомогою гелікоптера до інсультного центру Лікарні швидкої медичної допомоги м. Львова доставили 79-річну пацієнтку з Турки, у якої стався інсульт. Це вперше в Україні здійснено аеромедичну евакуацію пацієнта з дому до лікарні.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Вертоліт приземлився на майданчику, що облаштований біля лікарні. 

Як уточнили в лікарні, пацієнтку доставили з ішемічним інсультом, наразі проводяться всі необхідні обстеження і медики будуть визначатись з подальшою тактикою лікування. Жінці 79 років. 

Час в польоті зайняв  1 год. 15 хв.,тоді як та сама відстань дорогою у 170 км долається  3,5 год. Для організації аеромедичної евакуації задіяно департамент охорони здоров'я Львівської ОДА та підрозділи ГУ ДСНС у Львівській області. 

Багатоцільовий вертоліт ДСНС України "Eurocopter EC 145" прибув у Львівський аеропорт "Ягелон", що на Городоччині, 1 квітня. На його борту є найнеобхідніше обладнання для серцево-легеневої реанімації, підтримки пацієнтів критичних станів. Він розвиває швидкість 280 км на годину. Може сідати на територіях аеропортів чи на інше тверде покриття. До підрозділу аеромедичної евакуації входить 12 медиків - шість лікарів і шестеро фельдшерів, які пройшли відповідне навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ