Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні вводять в дію електронний Сертифікат про походження лісоматеріалів

Електронний Сертифікат про походження лісоматеріалів буде введений в дію з 17 грудня 2023 року.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 12 травня 2023 р. № 483 видача сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій з 17 грудня 2023 р. управлінням  буде здійснюватися в електронному варіанті. Прохання всіх зацікавлених експортерів ознайомитися із вище згаданою постановою на Урядовому порталі.

Для отримання Сертифіката підприємець-експортер засобами Єдиної екологічної платформи «ЕкоСистема», або Порталу «Дія»  надсилає заяву з електронним підписом   та копії необхідних документів (в разі необхідності) і упродовж двох днів отримує електронний Сертифікат, який автоматично передається на митницю. В ідеалі, якщо експортер придбав лісопродукцію безпосередньо в лісокористувача, видача Сертифіката управлінням проводиться тільки на основі електронної заяви.

Спеціалісти Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства вже пройшли навчання щодо видачі електронних сертифікатів про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів.

Незабаром з усіма експортерами буде проведене навчання щодо подачі заяви та документів для отримання Сертифіката в електронному варіанті, про що буде повідомлено додатково.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ