Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні запустили цифровий студентський квиток

Більше 877 тисяч українських студентів вже можуть скористатися е-студентським у дії. Відтепер українські студенти мають можливість скористатись цифровим студентським квитком. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

За інформацією Мінцифри, тестування цифрового квитка тривало понад 3 тижні. Участь у тестуванні взяли майже 10 тисяч студентів.

Скористатись е-студентським квитком зможуть понад 877 тисяч українських студентів.

«Тепер можна не турбуватися про те, що залишили студентський вдома, адже електронна версія має таку саму юридичну силу, що й пластикова. Зараз студенти вже можуть завантажити застосунок або просто оновити, якщо він вже є, та перевірити чи відображається е-студентський», - повідомили у Міністерстві цифрової трансформації України.

Після карантину за студентським квитком у смартфоні студенти зможуть отримати 50% знижку на проїзд залізницею в плацкартних вагонах, а також здійснити посадку на поїзд, скористатись знижками в музеях та інших державних установах у сфері культури: це навіть можуть бути кінотеатри, розважальні центри та торговельні компанії, отримати знижку на проїзд у комунальному громадському міському чи приміському транспорті тощо.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфовиконком ЛМР визнав електронні студентські квитки для проїзду в транспорті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ