Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні запустили в роботу дві газові свердловини

Високий результат забезпечили завдяки вдалому вибору командою розробників місця буріння

Фото: Depositphotos

Укргазвидобування ввело в експлуатацію дві високодебітні свердловини. Обидві пробурені на одному родовищі: на одній з них пробурено бічний стовбур, друга – введена в експлуатацію після буріння.

Про це в телеграмі повідомляє Нафтогаз.

Перша свердловина була пробурена ще у 1975 році, але з часом перейшла до бездіючого фонду через технічні ускладнення. Фахівці і фахівчині Укргазвидобування провели аналіз стану свердловини, стану розробки цієї ділянки родовища та побачили перспективи відновлення свердловини.

«Щоб відновити цю свердловину з високим дебітом було прийнято рішення про буріння бічного стовбура та подальшого проведення кількох стадій гідророзриву пласта. Такий підхід виявився успішним, що забезпечило додаткових понад 100 тис. куб. м блакитного палива для країни», – коментує Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

Друга оціночно-експлуатаційна свердловина також дає понад 100 тис. куб. м газу. Високий результат забезпечили завдяки вдалому вибору командою розробників місця буріння, а також проведення чотирьох стадій гідророзриву пласта.

Буріння обох свердловин виконала філія БУ «Укрбургаз».

На цьому родовищі з 2021 року втілюється план його активного розбурювання. За останні півтора року, незважаючи на воєнний стан і пов’язані з ним складнощі, діючий фонд вже поповнили 15 нових експлуатаційних свердловин, наразі буряться та випробовуються ще кілька. Цього року родовище вперше за понад 10 років повернеться до річного видобутку понад 1 млрд куб. м.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ