Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні зміниться порядок реєстрації безробітних

З 1 січня 2019 року набирає чинності порядок реєстрації та перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу. Про це повідомляє УНН з посиланням на відповідну постанову Кабінету міністрів України.

Постанову "Про затвердження Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу" уряд ухвалив 19 вересня 2018 року.

Так, цим порядком, Зокрема, впроваджується інститут кар'єрного радника, який сприяє тим, які шукають роботу, зареєстрованим безробітним, у пошуку роботи, плануванні кар’єри.

Крім того, запроваджується профілювання безробітного або людини, яка шукає роботу. Так, оцінюватиметься можливість їх працевлаштування, ступінь мотивації до праці. За результатом первинного профілювання кар’єрний радник разом з особою, яка шукає роботу, складають індивідуальний план надання послуг з працевлаштування.

Нагадаємо, рівень безробіття у четвертому кварталі 2018 року збільшився. Так, у листопаді 2018 року в Україні було офіційно зареєстровано 301,0 тисяч безробітних, що на 29,6 тисяч більше, ніж у жовтні.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ