Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

В Україні знизилося споживання електроенергії

Учора, 4 січня, добовий максимум споживання був ввечері

Фото: Depositphotos

Споживання електроенергії в Україні дещо знизилось через потепління. Через негоду знеструмлено 67 населених пунктів в 3 областях.

Про це в телеграмі повідомляє НЕК "Укренерго",

У Кіровоградській області заживлено всіх споживачів, знеструмлених вчора через ворожу атаку. Ворог обстріляв теплоелектростанцію в східному регіоні та теплоелектроцентраль у південному.

"Учора, 4 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 0,9% нижчим, ніж у середу 3 січня. Проте загальний рівень споживання залишається високим. Це характерно для зимового періоду, але створює додаткове навантаження на енергосистему", - вказали у НЕК і закликали економити світло.

При цьому, як вказано, "наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання всіх юридичних та побутових споживачів".

Протягом доби, як зазначається, "були обстріляні ворогом теплоелектростанція в східному регіоні та теплоелектроцентраль у південному". Є пошкодження обладнання, повідомили у НЕК.

На інших теплових електростанціях та електроцентралях в аварійний ремонт вийшли 2 енергоблоки, один з них вже повернувся в роботу. В східному регіоні через технічні порушення вимикалась одна з теплоелектроцентралей. Через 2,5 години ТЕЦ повернулась в роботу, зазначили у компанії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ