Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В українських школах та вишах пройдуть уроки про кримський спротив російській окупації

17 лютого в ІА «Укрінформ» Міністерство інформаційної політики України організувало презентацію методичних рекомендацій для проведення виховних заходів у загальноосвітніх навчальних закладах до дня початку кримського спротиву російській окупації – 26 лютого. За словами радника Міністра інформаційної політики Еміне Джеппар, з ініціативою створення такого матеріалу МІП звернулося до ЦГП «Альменда», повідомив Урядовий портал.

«Наше завдання полягало в тому, аби донести до максимальної кількості українців інформацію про те, як захоплювали Крим. Учні, а через них їх батьки, дізнаються про широкий громадянській спротив, який розгорнувся на півострові та досі триває. А це важливо з точки зору подолання загального міфу, що Крим повністю підтримав російську реальність», - зазначила Джеппар.

Координатор освітніх програм ЦГП «Альмєнда» Валентина Потапова розповіла, що до збірки увійшли хронологія захоплення Криму, політичні справи проти кримських татар, факти спротиву та фотоматеріали, а також долі людей, які стали жертвами політичних репресій. «На основі цих методичних матеріалів, кожен викладач зможе провести урок про анексію Криму, а також продемонструвати факти спротиву та неприйняття Росії в Криму», - наголосила Потапова.

За словами представника Міністерства освіти та науки України Бєскової Наталії, їх відомством було направлено листа на українські навчальні заклади разом із методичним матеріалом. «Матеріали направлені не тільки до шкіл, але й до вишів, профтехнічних закладів, до курсів із підвищення кваліфікації вчителів. Вони доступні кожному викладачу, який викладає будь-який предмет.

«Матеріал також буде розміщений на нашому сайті», - повідомила Бєскова. Проект став ініціативою Міністерства інформаційної політики України та був підтриманій Міністерством освіти та науки України, Центром громадянської просвіти «Альменда».

У заході взяли участь: заступник директора департаменту, начальника відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Наталія Бєскова, координатор освітніх програм ЦГП «Альмєнда» Валентина Потапова, юрист УГСПЛ Дар’я Свірідова та радник Міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ