Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Україну прибуло більше мільйона доз оральної вакцини проти поліомієліту

Фото: Міністерство охорони здоров’я
Фото: Міністерство охорони здоров’я
Фото: Міністерство охорони здоров’я
Фото: Міністерство охорони здоров’я
1/2
1,1 млн доз вакцин (на суму понад 8 млн грн) на запит МОЗ закупили Медичні закупівлі України. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Це жива ослаблена вакцина для профілактики поліомієліту (ОПВ) бельгійського виробництва (компанія «Glaxosmithkline Biologicals S.A»).

«Україна подолала останній спалах поліо, але це не означає, що загрози немає. Кожна дитина має бути вакцинована проти поліомієліту і медична система забезпечує всі можливості для цього», – зазначає заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Наразі вакцини знаходяться на складі логістичного партнера і зберігаються за спеціальних умов при температурі – 20°C. Вони отримали позитивний висновок про якість від Держлікслужби і будуть розвезені протягом серпня.

Нагадуємо: усі вакцини за Національним календарем профілактичних щеплень в Україні є безоплатними для дітей та дорослих. Навіть якщо дитина пропустила щеплення за календарем, вона може зробити його пізніше безоплатно.

Якщо графік вакцинації порушено (пропустили якесь зі щеплень), це не значить, що треба розпочинати курс імунізації спочатку. Проте вкрай важливо надолужити пропущені щеплення якомога швидше незалежно від того, скільки минуло часу. Тож зверніться до терапевта, сімейного лікаря чи педіатра – спеціаліст допоможе вам скласти індивідуальний графік щеплень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ