Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ дискутуватимуть про осмислення жахіть війни

31 травня у Центрі Шептицького УКУ відбудеться семінар-дискусія на тему «Колективна травма крізь призму історії». Інститут екуменічних студій УКУ запрошує пороздумувати над осмисленням жахіття війни і над колективними ризиками та небезпеками для українського суспільства.

Дискутуватимуть Олег Бажан, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, кандидат історичних наук, і Роман Назаренко, директор Інституту релігії та суспільства УКУ, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи, докторант Тілбурзького університету (Нідерланди). Модеруватиме захід Юрій Скіра, старший науковий співробітник Інституту екуменічних студій УКУ, кандидат історичних наук.

«В часі семінару-дискусії намагатимемось зрозуміти вплив колективної травми на розвиток суспільства, культурний та соціальний поступ крізь призму історії. Особливу увагу сфокусуємо на трагедії депортації кримських татар. Будемо говорити про історичний, культурний та релігієзнавчий аспект, комеморативні практики в Криму щодо депортації кримських татар до окупації 2014 року і якими вони стали після цього», – повідомляють організатори.

Реєстрація на подію за лінком
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ