Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В УКУ відбудеться концерт хору «Голоси Рідженсі» з Великобританії

16 лютого 2006 року в Українському католицькому університеті відбудеться концерт хору «Голоси Рідженсі» з Великобританії — про це повідомили у відділі інформації та зовнішніх зв’язків УКУ. У програмі концерту — духовні твори А. Моцарта, Дж. Генделя, В. Бірда, П. Філіпса та Д. Бортнянського.
Хор «Рідженсі» проводить концерти не лише у Великобританії. Двічі він виступав у Празі, а також у Талліні, Вільнюсі та Вроцлаві. Кожного року хор здійснює два-три тури, кошти від яких перераховує на різноманітні благодійні цілі. Більшість учасників хору є вихідцями із англійського містечка Челтенгем.
Хор «Голоси Рідженсі» сформований із любителів пісні і музики, які походять із різних верств суспільства, але всіх їх пов’язує любов до гармонії пісні.
«Різниця між аматорським та професійним хором є та, що члени аматорських хорів є любителями  і шанувальниками співу у тій мірі, що готові концертувати за свої кошти, — розповів проф. Володимир Луців з Великобританії. — Треба сподіватися, що львів’яни привітають гостей з Англії, які приїхали поділитися із ними музикою, що не знає кордонів і мовного обмеження, що об’єднує та ушляхетнює людей».
Організатором турів різних хорів із Великобританії до України та з України до Великобританії вже довгі роки виступає проф. Володимир Луців (Лондон), видатний український співак, який покорив сцени Европи, співав перед королівською родиною, об’їздив із гастролями усі континенти. Він є організатором та координатором близько 20 –ти міжнародних турне українських ансамблів по Европі та Північній Америці. Проф. Луців є Почесним громадянином м. Івано-Франківська, луареатом премії ім. Володимира Винниченка, володарем чисельних орденів та грамот за великий вклад у розвиток українського хорового мистецтва та поглиблення культурного обміну між «співочою Україною» та іншими країнами світу.
„Минулого року до Львова завітали учасники хору «Вокальні експресії» з Об’єднаного Королівства, – розповідає викладач УКУ д-р Олександра Палка. – Разом із студентами УКУ я опікувалася ними. Для студентів це була прекрасна нагода мовної практики та налагодження культурних контактів. Ми запросили учасників цього хору до УКУ на Божественну Літургію і вони були зачудовані співом нашого хору, також дуже задоволені з відвідин УКУ. Доказом цього стало те, що за їх рекомендацією до УКУ виявив бажання приїхати вже з концертом ще один хор з Челтенгема».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ