Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В уряді заявили про опрацювання можливості виплати "13-ї пенсії"

Уряд працює над реалізацією ініціативи щодо "13-ї пенсії", яку будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає УНН з посиланням на прес-службу віце-прем'єра.

З його слів, є всі можливості вже в цьому році реалізувати президентську ініціативу, яка "полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали у березні і отримають у квітні, зробити постійною".

"Це може бути у вигляді "13-ї пенсії" наприкінці року. Її будуть отримувати люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію", - пояснив віце-прем’єр.

"Уряд зараз працює над реалізацією цієї ініціативи, ми проводимо відповідні розрахунки. У нас є всі можливості реалізувати її вже з цього року", - наголосив Розенко.

Нагадаємо, пенсіонерам, які мають повний страховий стаж та у яких розмір пенсії не перевищує суми 1669,20 гривень, вирішили виплатити одноразову доплату до пенсії обсягом 2410,17 грн - частинами по 1205,09 грн у березні та у квітні.

За даними спостерігачів Громадянської мережі "ОПОРА" за останній місяць агітації перед виборами Президента, "урядом України були реалізовані заходи з індексації пенсій та монетизації субсидій на оплату громадянами комунальних послуг. За оцінками спостерігачів "ОПОРИ", урядові заходи у сфері соціального захисту стали важливою частиною передвиборчої кампанії, враховуючи їх використання в агітаційних матеріалах кандидата на пост Президента України Петра Порошенка".

МВС закликало місцеву владу утриматися від додаткових соцвиплат перед виборами.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ