Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

В Ужгороді завершився IX Міжнародний мотофестиваль GoldWing Ukraine

Понад 200 байкерів із майже 30 країн Європи приїхали на Міжнародний мотофестиваль GoldWing Ukraine в Ужгород. Мотозліт уже став традицією, в Україні його проводять дев’ятий рік поспіль. Наступний мотозліт прийматиме Львів. Про це повідомляє UA TV.

Колона байкерів готується виїхати на головний мотопроїзд фестивалю – так званий “парад націй”. Учасники підняли прапори своїх країн.

“У нас є прапори Австрії, мій син узяв їх, до речі, він наймолодший мотоцикліст на цьому Treffen. Українські Treffen – чудові, люди дуже хороші й країна прекрасна”, – розповіли Майк і Матіас із Австрії.

“На цьому параді ми хочемо показати, що всі країни – разом. Ми приїхали зі Швеції, а це майже 2000 км, щоб стати частиною цієї події”, – повідомила Танія.

Байкери приїхали в центр міста й вишикувалися біля пам’ятника Шевченку. Представники Австрії, Данії, Швеції, Німеччини, Туреччини та інших держав виїжджали на мотоциклі під гімн своєї країни.

Поляк Анжей Півек уже вдев’яте на українському Treffen: “В цьому році, 26 серпня, уже 50 років як я їжджу на мотоциклі. Мій байк намотав приблизно 90 тис. км. На цьому зльоті я почуваюся українцем. Прапор України завжди зі мною на мотоциклі”.

Подивитися на багатонаціональний мотозліт прийшли жителі Ужгорода.

“Вчора дивилися нічне шоу, це було видовище, а сьогодні парад прямо душу гріє: нас люблять, до нас приїжджають”, – поділилася гостя фестивалю Ірина.

Після повернення на базу учасники вивели сім байків, щоб обрати найкращий на цьому фестивалі. Судді перевіряли, наскільки  затюнінгований мотоцикл: потужність звуку, стереосистема, наявність лампочок і навіть колір.

За словами організаторів, на дев’ятому українському мотозльоті – рекордна кількість байків та учасників з інших країн.

“95% мотоциклістів тут – це іноземці, яким ми хочемо показати нашу країну, культуру, якою ми дуже пишаємося. Не лише жителі Ужгорода, а й жителі інших міст, до яких ми приїжджаємо та проводимо фестивалі, дуже радіють, бо на такі мотоцикли можна дивитися з ранку до ночі”, – розповів організатор фестивалю, президент клубу Gold Wing Ukraine Валентин Мазуренко.

Фінал фестивалю – церемонія нагородження учасників у різних номінаціях. Найстаршим байкером став мотоцикліст із Польщі, а наймолодшим – австрієць. Призи отримали й ті, хто проїхав найбільшу дистанцію, – це учасники зі Швеції та Португалії. Перше місце за найкращий мотоцикл завоював португалець Леонель Коста.

“Два роки тому я приїжджав в Україну і теж отримував перше місце. Тут хороша музична система. Цьому байку 6 років і він дуже класний. Наступного року обов’язково приїду знову, Україна – чудова країна”, – заявив Леонель Коста.

Наступний, ювілейний, десятий мотозліт прийматиме Львів.

UA TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ