Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

В Японії евакуюють 4 мільйони людей через потужний тайфун

На південному заході Японії почали евакуювати 4 мільйони людей через потужний тайфун, який насувається на регіон сьогодні.
Тайфун Нанмадол, який наближається до південного заходу Японії.Фото - NASA

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на громадський мовник NHK-World Japan.

Місцеві урядовці по всій Японії надіслали NHK інформацію про видані ними розпорядження, зазначають журналісти.

“Понад чотири мільйони жителів Кюсю отримали наказ про евакуацію через потужний тайфун Нанмадол, який обрушився на південний захід Японії”, — йдеться у повідомленні.

Так, рівень тривоги 5, найвищий за шкалою попередження про стихійне лихо в Японії, було оголошено для понад 110 000 людей у приблизно 55 000 домогосподарств у префектурах Кагосіма та Міядзакі.

Загалом понад 4 030 000 людей у приблизно 1,94 мільйонах домогосподарств, де оголошено рівень тривоги 4, отримали наказ про евакуацію в багатьох частинах Кюсю.

Метеорологічне управління Японії попереджає, що тайфун є широким, а дощі та вітер можуть посилюватися навіть у віддалених районах. Рясні опади очікуються у західному та деяких частинах східного району Японії до понеділка, 19 вересня. За прогнозом, тайфун рухатиметься у північно-східному напрямку та проходитиме через головний острів Японії – Хонсю до вівторка, 20 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ