Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

В Яворові «Всесвітній рік Біблії-2020» стартував зі світоглядних читань

Світоглядними читаннями ознаменовано «Всесвітній рік Біблії-2020», який має на меті має шість цілей: молитися, перекладати, публікувати, поширювати, навчати та мотивувати людей читати Слово Боже, – у місті Яворові Львівської області.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Як повідомив власкор Гал-інфо, «Біблія – «лист любові» Бога до людей» під таким гаслом учора, 10 березня, в читальній залі Яворівської центральної районної бібліотеки імені Юрія Липи відбулися світоглядні читання, присвячені «Всесвітньому року Біблії-2020».

Участь у події взяли священик храму святого Юрія м. Яворова, отець Василь Єсип, активістка Яворівського осередку «Союзу Українок», вчителька української мови та літератури школи імені Тараса Шевченка Ганна Маковецька, працівники книгозбірні, молодь, представники громадськості, учасниці церковного хору храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Яворова.

Яворівський священик, отець Василь Єсип, зокрема, наголосив, що «Біблія» – це фундамент нашої віри, пожива духовна, яка веде нас до спасіння і до життя вічного.

«Сила і цінність цієї Книги не в дорогій оправі, не в тому, що вона (а навіть їх кілька) просто лежить вдома на полиці, а тільки тоді, коли людина слухає, читає це Слово та що важливо – живе згідно з ним», – пояснив священик.

Про те, що Біблія є невіддільною від культури народу, зокрема, літератури, образотворчого мистецтва, розповіла ветеран педагогічної ниви, активістка Яворівського осередку «Союзу Українок» Ганна Маковецька.

Обрамили подію духовним співом учасниці хору стародавнього яворівського храму Різдва Пресвятої Богородиці (керівник Галина Рогова).

Світоглядні читання завершилася презентацією документальної кінострічки «50 цікавих фактів про Біблію».

Учасники події мали змогу ознайомитися із книжковою експозицією на духовну тему, де домінувала Біблія.

У коментарі власкорові Гал-інфо керівник Яворівської центральної районної бібліотеки імені Юрія Липи Марія Марків пояснила, що

глобальна ініціатива «Всесвітній рік Біблії-2020» має шість цілей: молитися, перекладати, публікувати, поширювати, навчати та мотивувати людей читати Слово Боже.

Довідка Гал-інфо.

Нагадаємо, що в Музеї Біблії у Вашингтоні (США) 16 вересня 2019 року відбулася зустріч християнських лідерів з понад 34 країн, щоб оголосити 2020 рік «Всесвітнім роком Біблії». Це – перша в своєму роді євангельська ініціатива, ухвалена також Папою Римським Франциском. Подібне ніколи раніше не проводилося в глобальному масштабі. Ініціатива покликана показати і зміцнити цінності Слова Божого для всіх людей, відновити значення Біблії в традиційно християнських культурах, де діти зростають без впливу Євангелія або Біблійного світогляду. Також сприяти партнерству між однодумними організаціями по всьому світу для прискорення зусиль з вивчення грамотності Біблії.

Організатори сподіваються, що «Всесвітній рік Біблії-2020» стане початком Десятиліття Біблії від 2020 до 2030 року.

У рамках ініціативи різними організаціями будуть організовані заходи в масштабах стадіонів, на яких тисячі людей зможуть прийти молитися та вклонятися Богові.

Раніше у світі проводилися заходи, присвячені Божому Слову, але вони носили локальних характер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ