Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

45 ОАБр надали почесне імʼя генерала Мирона Тарнавського

Такий Указ підписав Президент України Володимир Зеленський, – повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Для відновлення історичних традицій національного війська, зважаючи на зразкове виконання покладених завдань під час захисту територіальної цілісності та незалежності України, 45 окремій артилерійській бригаді 11 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України присвоїли почесне найменування – «імені генерала Мирона Тарнавського». Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Президент України Володимир Зеленський особисто вручив стрічку з почесним найменуванням командиру бригади, полковнику Олегу Файдюку. Воїни бригади з березня 2022 року безперервно воюють з агресором на різних напрямках, вони нищили ворога від Херсона і до Півночі.

«Дякую всьому особовому складу 45 артилерійської бригади за те, що ви робите від початку повномасштабного вторгнення, аби Україна була Вільною. Львівщина пишається вами! Світла та Вічна памʼять усім воїнам, які повернулися «на щиті»», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, у грудні 2022 року 45 окрема артилерійська бригада Збройних Сил України отримала Бойовий прапор. Це знамено, яке вручають військовим формуванням за високий професіоналізм, бойові заслуги, мужність та відвагу особового складу. Прапор нашим захисникам вручив Президент України Володимир Зеленський.

Відтепер бригада носитиме найменування на честь видатного українського генерала Перших визвольних змагань Мирона Тарнавського.

Генерал народився на Львівщині. Служив в австро-угорській армії на офіцерських посадах. Учасник Першої світової війни в складі австро-угорської армії на Східному фронті. Бився під Радивиловом, Олієвом, Бузьком. Очолював Вишкіл і Кіш Українських Січових Стрільців. Надалі командував Легіоном УСС.

Мирон Тарнавський служив у Збройних силах ЗУНР. Брав участь у боях за звільнення Львова, відступу та Чортківської Офензиви. 

Корпус під командуванням Мирона Тарнавського звільнив Тернопіль, після чого його підвищили у званні та призначили командувачем Галицької армії у липні 1919 року.

Іменем Тарнавського названі вулиці та школи у Львові, Дрогобичі, Івано-Франківську, Тернополі, Стрию, Бродах та у багатьох містах і селах на заході нашої держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ