Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«V Зимові вершини» відкривають новий ралійний сезон в Україні

10-11 лютого на території Дрогобицького (смт. Східниці, с. Довге, с. Перепростиня, с. Рибник) та Сколівського районів (с. Урич) Львівщини стартуватиме І етап національної серія «Кубок Карпат» з ралі «V Зимові вершини». Про це сьогодні, 2 лютого, говорили у межах засідання оргкомітету під головуванням заступника голови Львівської облдержадміністрації Оксани Стоколос-Ворончук, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

На засіданні особлива увага приділялася питанню безпеки глядачів та учасників автоперегонів.  Також присутні розглянули питання підготовки траси змагань, посилення патрулювання та дотримання громадського порядку в місцях проведення автопробігу та фестивалю, зміни в розкладі руху пасажирського транспорту, тощо.

Урочисте відкриття змагань заплановане на 10 лютого о 19 годині у селищі Східниця в Амфітеатрі.

Традиційно зимовий етап у Карпатах приваблює найсильніших пілотів - чемпіонів України з ралі та навіть іноземних спортсменів.  

Загальна довжина траси «Зимових вершин 2018»  - 66, 08 км., з них 63,4 кілометри - спецділянки.

Змагання відбуватимуться під егідою Міністерства молоді та спорту України за сприяння Львівської і Закарпатської облдержадміністрацій, Галицького та Закарпатського автомобільних клубів.

Головний суддя змагань, директор змагань – суддя національної категорії Сергій Єженков (м. Львів).

Маршрут першого етапу нового сезону прокладений трасою минулорічного «Ралі Галіція». На автогонщиків чекають урочисті церемонії відкриття і нагородження в Амфітеатрі курортної Східниці та старт в селі Урич. А от два наступні етапи «Кубку Карпат» стартуватимуть одночасно з етапами Чемпіонату України з ралі, що дасть пілотам можливість заявитися у два заліки, і отримати додаткові очки. Заключний етап Національної Серії «Кубок Карпат» відбудеться 22 вересня і охопить одразу дві області - Львівську та Закарпатську. На цей етап організатор та місцева влада підготували гонщикам приємний сюрприз - абсолютно нове асфальтове покриття.

Довідка.

У 2018 році 5-а національна ралійна серія «Кубок Карпат» складатиметься з 4-х етапів:

1 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі « Зимові вершини» (10-11 лютого 2018 року). Місце проведення: Львівська область. Покриття траси: сніг.

2 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «XVІ Ралі Галіція» (4 травня 2018 року - сумісний етап з Чемпіонатом України з ралі). Місце проведення:  Львівська область. Покриття траси: гравій, асфальт.

3 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі«Львівський стандарт»   – 5 травня 2018 року. Місце проведення: Львівська область. Покриття траси: гравій.

4 етап – національна серія «Кубок Карпат» з ралі «VІ Ворота України» (22 вересня 2018 року). Місце проведення: Львівська та Закарпатська області. Покриття траси: асфальт.

Національна серія з ралі «Кубок Карпат»:це класичне ралі, що передбачає змагання екіпажів на дорогах загального користування, перекритих для громадського транспорту та людей на час проведення перегонів. Традиційно «Кубок Карпат» проводиться на Заході України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ