Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вакциновані за кордоном українці зможуть скористатися "єПідтримкою"

Громадяни України, які щепилися за кордоном, також мають отримати переваги українського COVID-сертифіката та зможуть скористатися програмою “єПідтримка”.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України, - передає Урядовий портал.

"Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними у світі вакцинами, так само повинні мати нагоду скористатися програмою Президента "єПідтримка". Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в "Дію", - сказав Шмигаль.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначили, що на виконання завдання попередньої селекторної наради було дозволено таким особам отримати український сертифікат у сімейного лікаря. 

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, на сьогодні вже 3,6 млн людей скористалися послугою "єПідтримка", з них вже майже 2 млн отримали кошти.

"Наразі до програми приєдналися 6 банків. Ще 10 проходять процес підключення. Загалом у банках відкрили більш ніж 4,6 млн спеціальних рахунків", - зазначив Віце-прем’єр-міністр - Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ