Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вартість Bitcoin сягнула 60 тисяч доларів

Вартість Bitcoin сягнула рекордних 60 тисяч доларів. За останній рік вартість криптовалюти зросла на 1000%.

Про це пише Bloomberg, - передає Громадське.

Так, криптовалюта сягнула свого максимуму о 14:22 за київським часом. Тоді вартість Bitcoin була на рівні 60 012 доларів.

Таким чином криптовалюта відновилася після падіння наприкінці минулого місяця. Так, за даними порталу CoinMarketCap, 27 лютого вартість Bitcoin скоротилася до 47 тисяч доларів, хоча ще 20 лютого ця криптовалюта коштувала більш як 56 тисяч доларів.

«Стійкість Bitcoin уже стала легендою. Кожна зміна — це можливість відновити рух вгору», — сказав співзасновник криптокредитора Nexo Антоні Чренч.

За даними CoinMarketCap, наразі ринкова капіталізація криптовалюти Bitcoin сягнула уже 1,11 трильйона доларів.

Bloomberg пише, що ріст вартості Bitcoin відбувається на фоні зростання інтересу до неї та прогнозів, що криптовалюта стане ще більш поширеною у світі.

Нагадаємо, раніше компанія Маска Tesla анонсувала, що закупила Bitcoin на 1,5 мільярда доларів і планує продавати за них автомобілі.

Окрім того, американські міжнародні банки Bank of NY Mellon і Mastercard підтвердили, що планують почати працювати з криптовалютою та підтримувати операції з цифровими грошима через свої мережі.

Bitcoin — перша і найвідоміша віртуальна валюта. Одна "монета" ("coin") — це набір даних, ретельно захищений від злому і копіювання за допомогою різних криптографічних (шифрувальних) методів захисту. Саме тому її називають криптовалютою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ