Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Вартість регіональної програми з підготовки до Євро-2012 для Львівщини – 23,8 мільярда гривень

На колегії Львівської ОДА триває обговорення регіональної програми з підготовки та проведення до Євро-2012 у Львові. Вартість підготовки до чемпіонату для Львова становить 9,196 мільярда гривень, а загалом по області – 14 мільярдів гривень. Регіональна програма містить пункти щодо реконструкції транспортної інфраструктури, будівництва нових доріг, будівництво стадіону, створення тренувальних баз, реконструкцію аеропорту, залізничної інфраструктури, побудова європейської колії до Львова, ряд туристичних та культурних заходів, медичне забезпечення.
Як зазначив у своїй доповіді начальник управління містобудування, архітектури та просторового розвитку ЛОДА Степан Лукашик, з державного бюджету на фінансування регіональної програми планують 4,4 мільярда гривень. Наразі отримано гарантії щодо фінансування у розмірі 2,3 мільярда гривень. Решту коштів ще доведеться відстояти перед урядом. 4 мільярди гривень виділять з міського бюджету, решта коштів – від інвесторів.
 Регіональна програма буде скерована до Кабміну, в її основі – Загальнодержавна програма, яка буде затверджена парламентом, як Закон України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ