Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Василь Ломаченко не змагатиметься на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро

Василь Ломаченко не виступатиме на Олімпійських Іграх в Ріо-де-Жанейро.

Чемпіон світу в напівлегкій вазі за версією WBO Василь Ломаченко (5-1-0, 3 КО) в відеоінтерв'ю поділився своєю думкою про виступ професійних боксерів на Олімпійських іграх.

«Я хотів би виступити на Олімпіаді, бажання у мене величезне. AIBA прийняло рішення, що професіонали можуть брати участь в олімпійських іграх. Без ліцензій, може бути я б пішов на цю авантюру і спробував завоювати втретє медаль для своєї країни. Але так, як вони зробили дуже близько відбір і Ігри, це занадто важко. Маю на увазі важко для спортсменів виходити на пік форми на ліцензійний турнір, а потім на Олімпіаду. Це складно за такий короткий термін. Я вважаю, що це неправильно і не буду робити цього точно.

Багато дискусій з приводу того, як можна було допустити професіоналів в аматорський бокс, так як у них набагато більше досвіду, вони переходять дорогу молодим, не дають розкритися молодим талантам. Я хотів би відповісти так - давайте заборонимо тоді виступати на іграх тим, хто виграв перше золото, хто виграв два золота.

Олімпійські ігри для того і проводяться раз на чотири роки, щоб з'ясувати найсильнішого на планеті, найсильнішого в цьому виді спорту. Якщо ти сильний, якщо ти хочеш бути кращим з кращих, то тебе не повинно хвилювати, хто буде, як буде. Ти повинен думати про те, як підготувати себе, як виступати».

Нагадаємо, раніше сам Василь повідомляв, що візьме участь в Іграх-2016.

Xsport.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ