Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Василя Іванчука не випустили на Кубок світу, країну будуть представляти спортсмени-втікачі

Зірковий український шахіст Василь Іванчук не може виїхати за кордон, щоб взяти участь у Кубку світу в Баку.
Василь Іванчук

Про це повідомляють на сайті Міжнародної федерації шахів (ФІДЕ), зазначило видання "Спорт 24". Змагання відбудуться у липні-серпні цього року. Там визначать трьох учасників Турніру претендентів за право зіграти з чинним чемпіоном світу китайцем Дінем Ліженєм.

54-річний Василь Іванчук не отримав дозволу виїхати за кордон через дію воєнного стану в Україні. ФІДЕ написала відкритого листа міністрові спорту Вадимові Гутцайту з проханням посприяти тому, щоб наш гросмейстер зміг взяти участь у турнірі. Звернення підписали, зокрема, п'ятиразовий чемпіон світу Магнус Карлсен, другий номер світового рейтингу Хікару Накамура та екс-володар шахової корони Вішванатан Ананд.

"Іванчук – справжня шахова легенда, знана й обожнювана вболівальниками в усьому світі. Шахіст, який безліч разів прославляв Україну, включно з двома командними перемогами на шахових Олімпіадах. Для кожного з нас можливість зіграти з ним завжди була причиною особливої гордості й задоволення.

Для нас було значним розчаруванням дізнатися, що міністерство відмовляється надавати пану Іванчуку спеціальний дозвіл на виїзд з країни для участі в Кубку світу", – йдеться у листі.

Як повідомило Суспільнесеред українців на Кубок світу також заявилися Антон Коробов, Володимир Баклан, Юрій Кузубов, Андрій Волокітін, Віталій Бернадський та Руслан Пономарьов. Нагадаємо, відповідно до листа Міністерства молоді та спорту України Володимир Баклан та Юрій Кузубов включені в перелік осіб, які порушили взяті зобов'язання щодо термінів повернення на територію України після закінчення спортивного заходу.

Додамо, що на турнір заявлені російські та білоруські шахісти, однак вони виступатимуть під нейтральним прапором.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ