Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Ватажок "ДНР" відхрещується від ідеї створення "Малоросії"

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко заявив про те, що остаточне рішення про створення "Малоросії" на території окупованого Донбасу не прийнято, - УНІАН.

Захарченко заявив, що не створював нової "держави", а лише запропонував дискусію. 

За словами ватажка "ДНР", ідея створення "Малоросії" отримала неоднозначні відгуки. Виникли суперечки щодо розташування столиці, "державного прапора".

Нагадаємо, 18 липня Захарченко запропонував "замість України" створити "перехідну державу" "Малоросію". За його словами, "створення нової незалежної держави допоможе зупинити конфлікт на Донбасі".

У той же день прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков назвав особистою ініціативою заяву Захарченко про "Малоросію". Він додав, що РФ залишається відданою Мінським домовленостями.

Секретар РНБО Олександр Турчинов вважає, що заява терориста свідчить про намір президента РФ Володимира Путіна відновити просування військової агресії вглиб України.

У свою чергу, представник України в робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук зазначив, що заява Захарченко блокує Мінський переговорний процес по врегулюванню ситуації на Донбасі.

УНІАН
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ