Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Вавельський замок прийняв на зберігання культурні цінності з України

Вавельський замок у Кракові на період війни прийняв у себе культурні цінності з України.

Фото з каналу Олександра Ткаченка

Про це повідомив міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

"Вавельський замок у Кракові — резиденція польських королів, музей та важливе для польського народу місце.Зараз у стінах замку зберігаються найцінніші скарби: символи польської державності, колекції картин, графіки, скульптур, тканин, ювелірних виробів, зброї.

Там і меч Петра Сагайдачного. Його в 1621 році майбутній король Речі Посполитої королевич Владислав IV Ваза вручив Сагайдачному за перемогу з турками під Хотином. Дуже розраховуємо побачити меч нашого гетьмана в Україні", — написав він.

Фото з каналу Олександра Ткаченка

Міністр також розповів про досвід роботи музею в Польщі. 

"Директор Вавелю Анджей Бетлей провів дуже цікаву екскурсію. Поговорили про те, як розвивали музей, як перетворили його на місце постійного відвідування туристами. В рік комплекс приймає 2 млн відвідувачів. При цьому держава компенсує лише 50% витрат, що може стати гарним КРІ для наших музеїв після перемоги.

Нам важливо впроваджувати кращі європейські практики для розвитку наших музеїв, заповідників, замків та інших місць, які стануть знаковими для пізнання української історії та культури", — сказав Ткаченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ