Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Вбивство Шеремета: адвокат пояснив, чому Антоненко відмовився давати показання

Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета ветеран АТО Андрій Антоненко (Ріфмастер) напередодні відмовився давати показання слідчому.

Про це повідомив один з адвокатів Антоненка Віталій Галенченко у Facebook, пише Укрінформ.

"Слідчий вчора намагався допитати Андрія, але він вимушений був скористатись правом, передбаченим ст. 63 Конституції України (тобто відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів)", - зазначив Галенченко.

За його словами, цей крок був зумовлений тим, що його підзахисного "вищі керівники поліції, міністр МВС, генеральний прокурор, а також особисто Президент України в один голос, фактично, назвали злочинцем", тому захист припускає, що з боку слідчих буде "певна упередженість".

"Андрій надалі буде давати показання, але лише коли переконається в неупередженості слідства. Наразі, з урахуванням наявних в справі матеріалів та гучних заяв в ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає", - заявив адвокат.

Як повідомлялося, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Слідство підозрює п'ятьох осіб: лікаря й волонтерку Юлію Кузьменко, добровольців АТО Владислава та Інну Грищенків, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, ветерана АТО Андрія Антоненка (його слідство вважає організатором вбивства Шеремета).

У Кузьменко й Антоненка 12 грудня проведено обшуки.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві в результаті підриву автомобіля.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ