Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Велосипедисти Львівщини змагаються на чемпіонаті Європи

Велосипедисти Львівщини змагаються на чемпіонаті Європи. Континентальна першість із велосипедного спорту на треку розпочалася 10 січня у Нідерландах (м. Апелдорн) і триватиме до 14 січня. На цьому турнірі спортсмени здобувають ліцензійні очки на Олімпійські Ігри-2024 в Парижі. Про це інформує Львівська ОВА.

За медалі борються п’ятеро представників Львівщини:

  1. Яковлев Даниїл (Львівський фаховий коледж спорту, тренери: Каргут Андрій, Яковлев Василій)

  2. Яковлев Микита (ШВСМ, тренери: Тичко Орест, Клименко Олександр)

  3. Клімченко Тетяна (ШВСМ, тренери: Тичко Орест, Романенков Валерій)

  4. Старікова Олена (ШВСМ, тренер: Болібрух Євген)

  5. Логвінюк Олександра (ШВСМ, тренер: Болібрух Євген)

«Нагадаємо, що саме Олена Старікова є однією з найбільш титулованих велосипедисток України. У здобутку спортсменки - срібло Олімпійських Ігор у Токіо, другі місця чемпіонату світу та Європейських Ігор, а також 10 медалей чемпіонатів Європи, серед яких 1 золота, 5 срібних та 4 бронзові нагороди. Також Олена стала героїнею першого українського 9-серійного документального фільму «На межі», який розказує 16 особистих та професійних історій атлетів Львівщини, що представляли Україну на Олімпійських та Паралімпійських Іграх. Проєкт ми реалізували спільно з нашими медіа-партнерами Панорама Production. Серію про Олену Старікову можна переглянути на нашому ютуб-каналі https://youtu.be/t0N-OLjrx90?si=Utvz1W2O-RRZ0AZk», – зазначає  керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Упродовж останніх років  Львівщина є ключовим регіоном у проведенні шосейних національних змагань. Згідно з даними Strava, сервісу для відстеження активності спортсменів за допомогою мобільних пристроїв, з року в рік дороги Львівщини є справжньою Меккою для велотуристів та поціновувачів велосипедного спорту. Адже саме тут проводять низку національних змагань та велоівентів, кожен з яких об’єднує близько тисячі учасників, зокрема: веломарафон «Львівська сотка» (https://www.facebook.com/watch/?v=605903414811496) та «Львівська сотка. Осінь» (https://www.facebook.com/watch/?v=1340172543266490), Командний чемпіонат України з велоспорту на шосе Tour de Lviv region (https://www.facebook.com/watch/?v=710650734159493), Чемпіонат України з велоспорту на шосе (https://www.facebook.com/watch/?v=790750799168391) та інші велоподії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ