Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Велика реставрація на Львівщині скасовується?

На Львівщині із 24 заявок на конкурс «Велике будівництво в культурі» до проекту не готова жодна. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.
Фото: Олена Ляхович

«Я не знаю, як назвати інакше те, що робить Департамент архітектури та містобудування Львівської ОДА бо, фактично, там не зроблено нічого! Об‘єкти, які запропоновані до конкурсу "Велике будівництво в культурі" досі не передані з балансу неіснуючого вже відділу на баланс нового управління», - написав він

За словами Юрія Холода, на жоден об’єкт не зроблено витягу з держреєстру речових прав на нерухоме майно.

«Бо наших пам’яток там просто нема. Вони нічиї! Це була прекрасна ідея - долучити до формування заявок громади. Добре, хай самі спробують розібратися, як писати заявки і як бачать далі комплексний розвиток своїх пам’яток. Але є кроки, які може і мусить зробити тільки департамент, який, за постановою, є заявником на конкурс! Навіщо давати людям надію і самим її нищити? За 4 тижні такі прості кроки, які лишила за собою ЛОДА, можна було зробити зі студентами-юристами четвертого курсу, зі звичайним нотаріусом!», - повідомив Юрій Холод.

Він зазначив, що без роботи департаменту робота експертів та місцевих громад є марною.

«Нагадаю, на Львівщині є два заявники на конкурс Велике будівництво в культурі: Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького та Львівська обласна державна адміністрація.

Від ЛОДА подали до Міністерство культури та інформаційної політики України пропозицію з 24 об’єктів. Щоб вони мали шанс на реставрацію, має бути зібрана вся необхідна документація і правильно заповнена заявка (за Постановлю Кабінет Міністрів України ном. 1214 від 9 грудня). Наразі, на жаль, не готова жодна з 24 заявок», - заявив Юрій Холод.

Нагадаємо, у межах програми "Велике будівництво в культурі" із державного бюджету упродовж 4-х років мають виділити 55 млрд грн на реставрацію пам'яток культури та архітектури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ